Companyia

La companyia EGOS teatre neix l’any 2005 de mans d’una promoció completa de l´Institut del Teatre de Barcelona, de l'especialitat de teatre musical. Aquesta promoció la formaven:

La bona entesa i afinitats artístiques entre els seus components va ser el motor que, ja en el segon any de carrera, els va fer plantejar formar companyia per tal de donar sortida a les seves inquietuds teatrals. Un cop finalitzats els estudis, la companyia s’amplia amb les incorporacions de:

Francesc Mora Joan Maria Segura Albert Mora Maria Santallusia Toni Sans Ruben Montaña Lali Camps Anna Alborch

El primer espectacle es deia No hem vingut pas per fer-nos esbroncar!, i va néixer com a taller d'interpretació de l'Institut del Teatre, amb direcció d'Agustí Humet. Però aprofitant la bona acollida del públic es va revisar professionalment i es va presentar al Teatre Tantarantana dins el marc de la 11a Mostra de Teatre de Barcelona, on va obtenir el Premi de la Votació Popular al Millor Espectacle.

Aquest muntatge basat en cançons i poemes de Boris Vian, volia recuperar l'esperit dels espectacles que s'havien fet a Barcelona a la "Cova del Drac". Sis personatges recitaven i cantaven textos de Boris Vian, enllaçats dramatúrgicament per un recorregut temàtic, que apropava l'espectador al pensament d'aquest interessant i polifacètic autor.

Però, realment, la primera obra fora de l’àmbit acadèmic i on trobem ja reunits tots els membres d'EGOS teatre, és RUDDIGORE o la nissaga maleïda, un musical sobrenatural. Aquesta obra es va estrenar el 7 de novembre de 2007 al Versus Teatre i va estar en cartell durant set mesos amb molt bona acollida per part del públic i la crítica. Ha estat guardonada amb diversos premis:

 • 4 Nominacions als Premios Gran Vía de los Musicales
  • de les quals, la Sonia Montañá obté el Premi Gran Vía al millor maquillatge i perruqueria
 • Premi San Miguel 2008 al millor espectacle per votació popular de la FIRA DE TÀRREGA
 • 4 Nominacions als Premis Butaca
 • Millor espectacle musical de l'any segons la crítica barcelonina
 • Guineueta al Millor espectacle per votació popular

A part d'aquests reconeixements, la gira de l'espectacle va entrar dins el projecte Alcover i va rebre el suport de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i la Ramon Llull. Gràcies a tot això, varem poder fer una molt bona gira farcida de "bolos" i, de fet, a dia d'avui, encara s'està rodant l'espectacle, tant en la versió catalana com en la castellana que va ser estrenada a la Fira de Tàrrega 2008, i que va fer, posteriorment, temporada al Teatre Fernán Gómez de Madrid (2011).


 


Decidits a continuar creixent, els components d'EGOS teatre creen EGOS petits, amb l'objectiu de crear espectacles musicals de qualitat per a tots els públics. Amb aquesta voluntat, s'estrena el 30 de gener de 2009 dins el cicle "Joc al ninot" a Lleida, En Joan sense por, un musical amb titelles que et traurà el singlot... Hip!. L'obra, que encara està en gira, ha rebut els següents premis:

 • Premi d'escenificació de l'Institut del Teatre de Barcelona
 • Premi Caixa Catalunya de la 20ª edició de "La Mostra" Fira de teatre infantil i juvenil d'Igualada
 • 2 Premis a la 20a Fira de Titelles de Lleida
  • Drac d'Or Ara Lleida Ara Titelles
  • Drac d'Or de les Autonomies

En Joan sense por, està coproduït pel Centre de Titelles de Lleida i ha rebut el suport de la Generalitat de Catalunya.Estrenat el 17 de febrer de 2010 al Teatre Nacional de Catalunya, La casa sota la sorra és el darrer treball de la companyia. A la foto, amb en Joaquim Carbó.