top of page

JOSE PEDRO GARCIA BALADA

Neix a Sant Carles de la Ràpita. Llicenciat en Art Dramàtic -interpretació- a l'Institut del Teatre de Barcelona.  Estudia el Doctorat en Arts Escèniques (UAB) i obté la Suficiència Investigadora amb la tesina «La importancia de la dramaturgia en el proceso creativo de la compañía Animalario» 

 

Forma part de la Cia. Carles Santos  «El Compositor, la cantant, el cuiner i la pecadora» (TNC), Els Comediants «Les 1001 nits» o La Cubana «Cómeme el coco, negro». També treballa amb directors com J. Prat i Coll «La festa» (Temporada Alta), C. Smuchtz «Nòmades» (Festival Teatre Sitges), P. Pla «Cyrano de Bergerac» o L. Barba «Pedra de Tartera»(TNC). Altres directors amb els que ha treballat són: M. Rosich, M. Samper, JM. Segura, J. Casanovas,  I. Solà, C. Milla i C. Rovira, M. Arán o R. Reguant entre d’altres.  És cofundador de la cia. Parking Shakespeare on participa en totes les produccions La companyia ha estat reconeguda amb el premi «Serra d’Or» 2015, i el Premi Teatre Barcelona la temporada 2021 i va ser l’encarregada de tancar el Festival Grec 2019 amb una programació doble. També fou l’escollida per representar Shakespeare en català al Globe Theatre.

 

En televisió treballa per TV3 presentant el programa pel canal 33 «Escena», o en les series «L'un per l'altre”, “Majoria Absoluta” , “la Riera”, «Com si fos ahir», “Comtes” i  “La Súpercol”. També participa a «La Catedral del Mar» per a Antena 3 i per TVE 1 «Águila Roja» i «Cuéntame». 

En cinema intervé en pel·lícules com «L'estació de l'Oblit» de C. Molina, «El silenci abans de Bach» de P. Portabella, «Súperlópez» de J. Ruiz Caldera o “La Clau” d’E. Trapé.

Com actor de publicitat ha participat en més de 50 espots.

 

Juntament amb dues sòcies més crea «Cirerer Teatret», una associació que promou l’aplicació del teatre a les escoles com a eina pedagògica.

DSC_2886sq.jpg
bottom of page